sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kuohuva 70-luku







Kukaan meistä ei kuitenkaan, ainakaan toistaiseksi ole mennyt naimisiin Olli Ok nimisen miehen kanssa, mutta miten käy tulevaisuudessa, se jää nähtäväksi.ps 1: Tervetuloa lukijaksi ill, jonka muistan jo kaukaa keskustelufoorumiajoilta.
pa 2, olin nyt taas vähän huolimaton noiden kuvien kanssa. Skannasin vain nopeasti ja pistin tänne blogiin. Tuntuu, että pitää nyt ensin saada koko elämänkaari piirrettyä jollakin tavalla läpi, sitten on aika miettiä vähän tarkemmin kuvien väritystä ja muuta. Siis ihan idioottimainen keksintö tämä elämäkerta piirtämällä. Hiki tulee.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Isoäiti kasvattaa 2








Ps. Jos tekstit tuntuvat liian pieniltä, kuvat saa isommiksi klikkaamalla.

ps2. Tarkoitus on nyt vähitellen edetä kohti nuoruusvuosia, mutta voi olla, että joudun vielä palaamaan lapsuuteen, mikäli tulee uusia merkittäviä asioita mieleen...

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Isoäiti kasvattaa





jatkuu...

ps. tervetuloa lukijaksi Villasukka kirjahyllyssä, Maarit ja Hannak!

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Seuraavassa kerron kuinka suhteeni Pelastusarmeijaan katkesi hetkeksi, osa 2




Loppu. Tai siis niin minä silloin kuvittelin. Vaan kuinka sitten kävikään. Jatkoa seuraa myöhemmässä vaiheessa.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Pelastusarmeijan pyhäkoulussa





Pelastusarmeijaan liittyvät muistikuvani ovat hiukan kriittisiä, mutta se ei tarkoita, ettenkö samalla hiukan rakastaisi tuota organisaatiota. Tämä nyt selitykseksi, mikäli joku vielä miettii miksi minä vainoan Pelastusarmeijaa ja toivon sille pahaa, tai muuta sellaista, kuten eräässä palautteessa huomautettiin. En tosiaan vihaa melkein mitään kristillistä tai muutakaan seurakuntaa, mutta kaikessa inhimillisessä toiminnassa on varjopuolensa. Myös politiikassa ja urheiluseuroissa, mutta niihin minulla ei ole ollut lapsuudesta lähtien samanlaista läheistä kontaktia, joten en ainakaan tässä vaiheessa tunnes suurta tarvetta piirrellä niistä. Olen päinvastoin kiitollinen siitä, että olen saanut elää voimakkaiden uskonnollisten aatteiden vaikutuspiirissä, mutta ihan suoraan en ole saattanut niiden arvomaailmoja omaksua, vaan olen joutunut jonkin verran työstämään asioita. Tämä työstäminen alkoi minulla ehkä poikkeuksellisen varhain, siis jo ennen kouluikää. Tai no, en tiedä oliko se poikkeuksellisen varhain.

Blogini on saanut uuden lukijan, tervetuloa Daisy! Aikaisemmin liittyneet Eikku, Salme, anni.m,, Ville, Aamu Uninen, SusuPetal, IDA, Kuutar, Marja Leena, Millan, Paula, Merja, Villiviini, Anna Elegia, Kirsi ja Sirkka, tervetuloa teillekin näin vähän jälkijunassa!

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Lomalla!

Kesälomarientojen vuoksi jouduin nyt joksikin aikaa eroon skanneristani, joten tämä blogi päivittyy seuraavan kerran noin viikon kuluttua. Riippuu vähän ilmoistakin kyllä.

Omaelämäkerran piirtäminen on ollut hauskempaa kuin etukäteen kuvittelin, mutta myös kuohuttavampaa. Tulossa on ainakin kuvasarja synneistä, ja kertomus siitä kuinka jätin taakseni Pelastusarmeijan pyhäkoulun. Rippileiristä ja sitä seuranneista seurakuntanuorivuosistakin tekisi mieli jo piirtää, mutta hiukan huolestuttaa miten saan hahmoni kasvamaan murkkuikäiseksi. Toisaalta 70-luvun nuoria luulisi olevan aika helppo piirtää, silloin oli ne järkyttävät lahkeet farkuissa, kaikilla oli huono ryhti, finnejä ja aneeminen olemus, paitsi minulla, joka olin lihava, finnitön ja suoraryhtinen. Kiitoksia siis tähän astisesta, ja kohta jatketaan.